snelle informatie

INFOGRAPHICS

Infographics: grafische ontwerpen waarin data visualisaties, illustraties en tekst gecombineerd zijn tot een compleet verhaal.

Infographics zijn tegenwoordig mateloos populair. Niet alleen omdat ze vanwege hun veelzijdigheid een ontzettend effectief instrument zijn voor bedrijven om informatie en ideeën over te brengen, ook omdat ze die informatie op een snelle, aantrekkelijke manier presenteren.

InArea

'De Reis van het Object'

Voor adviesbureau InArea heb ik een infographic ontworpen die op een speelse manier hun werkwijze uitbeeldt. InArea helpt gemeenten en organisaties bij de inrichting en het beheer van een efficiënte geo-informatievoorziening. Zij hebben hier een methode voor ontwikkeld die bestaat uit verschillende fases en deze ‘De Reis van het Object’ genoemd. 

Aangezien de naam ‘De Reis van het Object’ bij mij direct beelden van reizen opriep, leek het me daarom passend om de lezer via verschillende ‘haltes’ door de infographic, en dus de werkwijze van InArea, heen te leiden. Een stappenplan, maar dan anders.

InArea-Flyer-Middenplaat-Drukversie-02

De infographic ‘De Reis van het Object’ vormde de middenplaat van een beursflyer en is tevens opgenomen op de website van InArea.